Ce fel mobila de dormitor alegem pentru o camera zugravita in portocaliu?

 

Pana de curand cand ma gandeam la o camera portocalie asociam ideea cu ceva mult prea “tipator si indraznet” dar totusi vesel,insa mi-am schimbat radical parerea cand am vazut cateva camere portocalii asortate minunat. Am inceput sa ma documentez si am realizat ca nu exista doar acel portocaliu aprins dupa care nu ma prea dau in vant ci exista si culoarea piersicii , ruginiul, coraiul si de ce nu teracota care si ele sunt tot culori portocalii si sunt chiar minunate.

[ptp name="210"]

Am descoperit ca exista multe persoane care asemenea mie nu agreeaza portocaliul si,   ceea ce mi se pare interesant,  chiar si persoanele care il iubesc deseori au  retineri in a-l folosi la decorarea unei camere tocmai pentru ca nu stiu cum sa il asorteze.

Pentru toti cei care iubesc portocaliul dar si pentru cei care nu il iubesc am gasit o selectie de dormitoare portocalii minunat asortate.

sursa foto: www.houzz.com

In acest decor observam o combinatie minunata intre portocaliu, maro inchis ( wenghe) alb si cacao cu lapte. Peretii zugraviti in portocaliu au fost accesorizati cu trei tablouri cu un joc de fond alternant portocaliu ? alb. Patul din lemn culoarea wenghe este asortat cu cromatica camerei prin cele trei cuverturi de pat aranjate ingenios ( pentru cei interesati toate aceste cuverturi impreuna cu fetele de perna pot fi cumparate si de la noi din magazinele Ikea) fiind accesorizat cu perne. Covorul urmeaza cromatica peretilor  si a plintelor iar perdeaua a fost aleasa pentru a se asorta cu cromatica cuverturilor.
Punctul forte al acestui dormitor il reprezinta asimetria creata de masuta alba asezata in locul noptierei, creandu-se astfel un punct de lumina.

sursa foto: houzz.com

Acest dormitor este un dormitor creat in mansarda unei case. Este zugravit in culoarea teracotei. Aceasta culoare o puteti alege doar daca in camera exista alte elemente deschise la culoare, pentru a va asigura ca designul nu iese mult prea intunecat, cum este cazul tavanului lambrisat si al tocariei de culoare alba. Aici designerul a ales un mobilier de dormitor inchis la culoare ? nuc inchis si a accesorizat patul cu cromatica peretilor, alegand pentru decorarea patului pe langa cuverturi si o perna cilindru cu care a creat un joc de culori. Mocheta shaggy de culoare alba completeaza perfect decorul dormitorului oferind alaturi de tavan si ferestre luminozitate spatiului. Desupra patului a fost aleasa o creatie moderna din lemn in culoarea mobilei, insa in lipsa acestei se poate folosi si un tablou de dimensiuni mari .
Punctul forte al designului acestui dormitor il reprezinta asortarea fotoliului cu draperiile romane de la usi si de la geamuri al caror material a fost ales pentru a se asorta cu cromatica intregii camerei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.