Husa protectie saltea

Cea mai buna Husa de Protectie pentru saltea

Husa de pat

Nu mai are rost să specificăm de ce am avea nevoie de o protecție pentru saltea. Mai pe scurt, oricât de bună și cu o garanție de 15-20 ani, o saltea trebuie și întreținută în bune condiți, lucru ce implică și o protecție, adică husa. Husa de pat este cea care menține salteaua curată, iar dacă mai este și impermeabilă, protecția va fi superioară.

Acum, după ce vă ghidați când trebuie să achiziționați o husă? Întrebarea este binevenită în contextul în care sunt zeci de modele de huse de pat, pentru forme, dimensiuni diferite, în culori diferite, suferiți/nu de vreo afecțiune.

Iată că achiziționarea unei huse nu e deloc ușoară; trebuie să iei în calcul bugetul de care dispui, tipul de mat, materialul adecvat, dacă ai sau nu alergie, cine va dormi pe saltea: tu, parterul sau copilul etc. Contează foarte mult aceste detalii și citind articolul îți vei da seama de ce.

Recomandam huse de protectie pentru saltea din magazinele online

Produse de la Vivre.ro 

Produse de la Somproduct.ro

Produse de la Bonami.ro

Produse de la e4Home.ro

Produse de la Top-Shop.ro

 

Și. Pentru a răspunde și la o altă întrebare pusă des – ce ne mai trebuie husă când există lenjerie de pat? –trebuie să știți diferența dintre cele două. Cearceaful, spre exemplu, oferă doar confort, în timp ce husa, oferă protecție, dar și confort, dacă este de calitate.

Ca și dimensiuni, husele seamănă cu cearceafurile, doar că acoperă numai partea superioară a unei saltele și lateralele. Sunt, într-adevăr, și huse ce îmbracă toată salteaua.

Veți găsi în magazinele de specialitate huse diferite: impermeabile, hipoalergenice, din bumbac, lână, fibre de bambus.

Câteva caracteristici ale huselor în funcție de tipul lor

Huse din bumbac – adaptate persoanelor fără afecțiuni, ideale pentru confort, ține la distanță petele, umezeala și nu lasă praful să pătrundă în saltea. Sunt și cele mai comune huse.

Dacă aveți copii sau suferiți de incontinență urinară optați pentru huse impermeabile. Sunt ușor de curățat și nu lasă lichidele să ajungă și să se imbibe în saltea.

Husa de protectie impermabila 80% bumbac pentru saltele este prevazuta cu elastic pentru o stabilitate ridicata pe saltea care impiedica alunecarea.

 

Saltea aditionala Topper Classic Blanc Silk Touch

 

Husele hipoalergenice sunt indicate persoanelor ce suferă de astm sau alte afecțiuni respiratorii. O astfel de husă poate fi spălată la temperaturi ridicate, distrugând astfel alergenii,

Mai avem ca modele huse din bambus și huse din lână, indicate pentru persoanele care transpiră abundent în timpul somnului, care sunt mai friguroase. Genul acesta de huse își mențin mai mult timp prospețimea și au rolul de reglare a temperaturii corpului.

Pașii sau trucurile după care vă veți ghida

Un prim truc, să-i spunem așa, este prezentat, de fapt, anterior, referindu-se la afecțiunile de care este posibil să suferiți sau nu. Citind articolul, ați observat că cele mai indicate huse sunt cele din bumbac, adaptate tuturor, apoi vin celelalte în funcție de afecțiunile fiecăruia:transpirații abundente, frisoane, alergii etc.

În al doilea rând, urmărește protecția saltelei. Am specificat, mai sus, că nu contează la o husă în primul rând esteticul sau confortul, ci protecția. Adică, conform măsurătorilor saltelei, trebuie să achiziționați husa potrivită, care să se plieze perfect. Apoi puteți ține cont de confort, estetic. Nu uitați că, până la urmă, nici nu veți dormi direct pe husă, ci pe un cearceaf;deci, protecția primează.

În al treilea rând, ține cont de dimensiunile patului și de eventualele alergii. În lipsa unor măsurători, ci comanând husa după ochi riști să constați că produsul nu este deloc potrivit patului tău. Tocmai de aceea măsoară bine și cumpără husa conform lungimii și lățimii saltelei. Contează foarte mult și materialul din care este confecționată husa. Indiferent cât de frumoasă și colorată ar fi o husă, ține cont de material și nu o achiziționa dacă îți provoacă alergie. Ghidează-te către alte tipuri de materiale.

Contează foarte mult și bugetul. Cele mai accesibile, după cum ați constatat, sunt cele din bumbac și cele hipoalergenice. Urmează, apoi, cele din fibre de bambus și din lână. Nu vă îndreptați pașii către magazinașe mici, cu huse la prețuri foarte ieftine, ci mergeți pe mâna unor firme cunoscute, cu review-uri pozitive. Nu puține au fost cazurile când zgârcindu-se, anumite persoane au achiziționat cele mai ieftine huse și după o primă spălare, acestea arătau execrabil: culori combinate, șterse, au intrat la apă etc.

Tot ca sfat util: achiziționați husa la puțin timp de la cumpărarea saltelei. Astfel, veți proteja din timp salteaua. În plus, nu vă orientați doar către saltele cu garanții de zeci de ani și vă zgărciți la husă. Ideal ar fi ca salteaua să fie de bună calitate, cu o garanție mai lungă, dar nici husa să nu fie mai prejos. Altfel, degeaba ați investit în saltea, dacă la cel mai mic accident va fi deteriorată.

Ce găsim în magazine:

– huse de pat 160×200 cm cu  2 fețe pernă 50×70 cm, în culori pastel: roz, verde pal , galben pai, bleu, din jersey, bumbac. Cearceaful acoperă fața și lateralele saltelei, iar fețele de pernă au fermoar. Husa este pentru două persoane. Prețul este de 48 lei, dar la reducere ajunge la 35 lei.

– husă de pat cu elastic, impermeabilă, 160×200 cm; husele pentru cearceaf sunt conecționate din materiale inteligente, țesături care opresc trecerea lichidelor permițând totuși circulația aerului prin cearceaf și saltea. Este catifelat la atingere, în cazul în cazul în care credeți că este aspru. Cele mai multe sunt simple, pe alb, din bumbac, cu bandă elastică. Prețul întreg este de 160 lei, dar la reducere ajunge la 120lei.

– set 2 huse cu elastic, 100% bumbac, în culori pastel, precum roz, dar și culori vii – albastru, roșu, diemnsiuni 160x200x25 cm. Se spală la 40 grade C, nu e nevoie de călcare. Prețul este de 109 lei, dar la reduceri le găsiți la 73 lei.

– set cearceaf pat, cu elastic, 160×200 cm, cu 2 fețe de pernă 50×70 cm, frotir, pe alb. Cearceaful se potrivește pentru saltele de 140-160 cm și lungimea de 190-200 cm. Prețul este de 72 lei, iar la reduceri puteți achiziționa setul cu 61 lei.

– huse matlasate din bumbac, albe, cu elastic la cele patru colțuri, adecvată pentru un mai mare confort. Se găsesc pentru în toate dimensiunile saltelelor: 90×200 cm – preț 69 lei, la reducere 49 lei; 140×200 cm – 79 lei/59 lei; 160×200 cm – 99 lei/75 lei; 180×200 cm – 89 lei/69 lei.

– husă de pat cu eșastoc, 2 fețe de pernă, fabricate în România, 100% bumbac, pe turcoaz, verde pal, roz, portocaliu, maro și crem. Dimensiune: 180×200 cm. De la 72 lei, prețul întreg, poate fi achiziționat la 52 lei.

– Cine vrea ceva de calitate superioară, dar și la un preț mai ridicat, poate opta pentru huse – protecție pentru saltea Memory; 100×200 cm până la 180×200 cm. Prețurile pornesc de la 110 lei și ajung până la 160 lei. Taote sunt albe. Protecția de saltea este confecționată din spumă cu memorie, înveliș din microfibră matlasată.

– cearceaf husă cu elastic, din bumbac 100%, pentru saltea 200×220 cm, hipoalergenic. Culoare: roz. Recomandat pentru saltele de 200×220 cm, dar cu înălțimea de până la 30 cm. Prețul întreg: 192 lei, reduceri – 80 lei.

– set de husă de pat cu două fețe de pernă; pentru două persoane, din bumbac satinat. Husa îmbracă perfect salteaua cu lățimea de 180 cm și lungimea de 200 cm; zeci de modele interesante,florale, cu animăluțe etc. De la 130 lei, prețul întreg, se ajunge la reduceri la 70 lei.

– husă de pat cu elastic, din damasc, pentru saltea de 180×200 cm, pentru două persoane. Se găsesc pe gri, crem, bleu, alb și lila. De la 109 lei, prețul întreg, la reduceri poate fi achiziționat setul cu 70 lei.

Din categoria huselor fac parte și protecțiile de pat.

– protecție de pat 100% lână, dimensiuni 140×200 cm, 160x 200 cm,  180×200 cm, pe alb, prindere cu elastic în cele patru colțuri. Protecția de pat de 140×200 cm costă 200 lei, iar redusă 140 lei; cea de 160×200 cm costă 230 lei, redusă 160 lei, iar cea mare, de 180×200 cm costă 256 lei, redusă 180 lei.

– protecție de pat impermeabilă, bumbac 100%, frotin, dimensiune 120×200 cm, alb. Preț: 70 lei.

– protecția pat bebeluș, bumbac 100%, frotin, impermeabilă, alb, 60×120 cm, preț: 49 lei.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.