pat tapitat cu stofa verde

Cel mai bun pat tapitat – Ianuarie 2021

Avantajele unui pat tapițat

De obicei, când trebuie să dotezi dormitorul, cele mai multe dintre piesele de mobilier se învârt în jurul piesei principale: patul. Patul tapițat nu este de ieri, de azi, ci este cunoscut de mult timp, păstrându-se încă în trend. Această piesă a apărut ca un element de lux, tapițeria dând eleganță dormitorului, iar cu timpul a putut fi personalizată. Așa s-a ajuns ca azi tapițeria să fie găsită într-o varietate mare de culori și texturi, adaptată stilului arhitectural, culorilor celorlalte piese de mobilier, nuanțelor pereților etc. Dar, ca bază principală, un pat tapițat aduce o notă de eleganță, neputând fi la fel de practic, adaptat tuturor stilurilor, precum cel simplu, din lemn.

Top 3 recomandari calitate / pret

  1. Pat cu lada rabatabila alb tapitat

Somiera este metalica cu lamele din lemn de fag stratifica relizand aerisirea corecta a saltelei(somiera rabatabila sau fixa). Pistoane hidraulice care preiau greutatea saltelei la ridicare. Piele ecologica sau material textil. Lada nu este compartimentata. Strucura este realizata din pal.

2. Pat tapitat cu stofa 

Patul are culoare gri si prezinta suport din lemn pentru saltea, iar tapiteria este din stofa. Nu contine lada de depozitare si nici sertare. Cadrul este realizat din lemn malaezian. Asamblarea putand fi executata in 60 minute.

3. Pat design modern

Acest pat este superb cu design modern,calitate superioara, ambalat corespunzator, cu livrare rapida , usor de montat 60 minute. Furnizorul recomanda folosirea unei saltele de minim 25 cm grosime.
Pentru saltea 200 x 140 cm, 200 x 160 cm, 200 x 180 cm

4. Pat dublu 180 x 200 cm, bej

Materialul lui este din cadru din plăci laminate de MDF. Somieră este inclusa, iar grila este este formata din traverse din lemn de fag. Înălțime tăblie/pat: 105 cm. Picioarele sunt din metal. Este un mobilier elegant, rafinat din punct de vedere vizual

 

De unde știi că ai ales cel mai bun pat tapițat?

În alegerea unui pat foarte bun, tapițat, trebuie să ți cont de câteva criterii esențiale: care este dimensiunea de care ai nevoie, stilul pe care-l cauți, care este cel mai indicat și cel mai bun material pentru o tapițerie de calitate. Iar dincolo de toate aceste aspecte, important este și de unde comandați patul. Alegeți site-uri sau magazine recunoscute, cu review-uri pozitive.

Tipuri de paturi tapitate

Pat tapițat tip divan

Este genul de pat cel mai simplu, tip cutie, în care trebuie așezată doar salteaua potrivită. Există paturi divan cu arcuri sau fără. Optați pentru cele cu arcuri care, alături de o saltea cu arcuri, ajută la o poziționare mai bună și la un somn mai odihnitor.

Pat tapițat cu somieră

Somiera, acel cadru din lemn cu lamele, care se pune sub saltea, are o serie de avantaje, amintind aici doar buna poziționare pe perioada somnului, respectiv a coloanei vertebrale, dar și o bună aerisire a saltelei, ceea ce duce la o  mai mare durată de viață.

Pat tapițat cu spații de depozitare

În acest caz, puteți da peste un pat cu somieră rabatabilă, unde, printr-o simplă mișcare, puteți depozita lenjeria de pat, cuverturi sau cu sertare, poziționate la baza cadrului de pat. Sunt tipuri de paturi moderne și care sunt ideale mai ales în camere nu foarte spațioase.

Pat tapițat tip sanie. Este un pat de modă mai veche și nu chiar cel mai confortabil. Cel puțin din prisma persoanelor înalte. Genul acesta de pat are tăblie mai înaltă la capul patului, dar  și una mai scundă la picioare. Tocmai de aceea, persoanele înalte nu vor putea întinde picioarele foarte bine. Deși un model mai vechi, un pat tapițat tip sanie va costa mai mult deoarece tăbliile sunt din lemn masiv. Ca și dezavantaj este acela că un astfel de pat, care este greoi, nu poate fi mutat prea ușor dintr-o cameră într-alta.

Pat tapițat tip platformă

Ei bine, acest tip de pat este iarăși mai vechi, ca model, dar are avantajul că, fiind foarte aproape de podea (n.r. de aici și denumirea tip platformă) face încăperea să pară și mai spațioasă.

Dacă am văzut care sunt tipurile de pat tapițat întâlnite pe piață, a venit rândul să vă sfătuim și legat de tapițerii. La acest capitol, tapițeria trebuie să fie de calitate, dar să se și șteargă ușor de orice pată. O tapițerie pătată își pierde tot farmecul.

Pat cu tapițerie din piele

Pielea care va îmbrăca cadrul patului și tăblia poate fi naturală sau sintetică. Un pat tapițat cu piele este de mulți ani în trend, fiind un simbol al luxului și eleganței. Acum, totul ține și de stilul adoptat. În cazul unei camere decorată în stil clasic, se va opta pentru culori precum: negru, maro, alb, bordo sau bej. Iar cele mai indicate sunt paturile tip sanie sau platformă. Pielea are nevoie, însă, de o întreținere periodică.

Pat tapițat cu material textil

Materialele textile sunt diverse și tocmai de aceea partea bună este că aveți de unde alege. În general, se merge pe stofa groasă, cea care este și mai rezistentă, urmând tapițerii din bumbac și mătase. De asemenea, veți găsi și paturi tapițate cu catifea, fiind  adecvate mai ales stilului vintage. Există și paturi cu tapițerii din materiale sintetice, care sunt și cele mai ieftine. Să nu uităm de paturile cu tapițerii care, însă, sub material, au puf sau burete, și sunt potrivite atunci când vreți să citiți seara sau să vă uitați mai mult la televizor.  Aduc un confort în plus.

Dimensiuni ale patului tapițat

Și-n acest caz, trebuie să știți câte persoane vor folosi patul: să fie single sau dublu. Bineînțeles că va conta și spațiul camerei unde va fi amplasat patul. Iar cel mai impotant e să vă ghidați după saltea. În cazul adulților, mereu se va merge pe lungimea de minim 200 cm. Cât despre lățime, aceasta va varia de la 90 la 110 cm. Pentru copii, lățimea va fi de minim 75 cm, iar pentru lungime orientați-vă la 180 sau 200 cm.

În cazul unui pat dublu, lățimea se va păstra: minim 200 cm, în timp ce lumgimea varianză între 140 – 160cm, pentru copii, și 180 cm pentru ceilalți. Pentru paturile matrimoniale, lungimea va fi de 220 cm.

Dar de ce am opta, într-un final, pentru achiziționarea unui pat tapițat?

Iată trei avantaje care, analizându-le, poate vă vor convinge să alegeți un pat tapițat.

  1. Sunt mult mai comode și păstrează o temperatură constantă. Este adevărat; un pat tapițat este mai moale și implicit duce la un grad ridicat de confort. Faptul că este tapițat, face ca și temperatura să fie mereu constantă. Și mai este ceva important: sunt mult mai mici șansele de a vă accidenta la un astfel de pat comparativ cu unul din lemn, dur la colțuri.
  2. Mereu un design atractiv și elegant. Un pat tapițat denotă stil, lux, eleganță. Optați pentru culori deschise dacă sunteți mereu pe drumuri, persoane active, deoarece vă va da energie și pentru culori închise dacă vă place să leneviți.
  3. Paturi tapițate personalizate…mereu și mereu altele. Iată avantajul tapițeriilor: pot fi schimbare când vă plictisiți,mai ales în cazul copiilor. Husele de păat vor proteja, de asemenea, tapițeria propriu-zisă.

Sper că datele oferite vă vor fi de folos și veți știi care este cel mai bun pat tapițat. Așa cum precizam, inițial, dincolo de aspectele semnalate îndreptați-vă pașii către magazine de renume, cu review-uri pozitive.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.