Comode pentru dormitor|Modele si tipuri

Optiunile de depozitare pentru un dormitor sunt disponibile sub toate formele si dimensiunile , iar alegerea pieselor perfecte de mobilier pentru dormitorul nostru reprezinta un moment in care punem in balanta stilul mobilierului si spiritul lui practic. Atunci cand vine vorba sa ne ascundem hainele sau lenjeriile pentru pat o comoda cu sertare devine extrem de practica. Aceste elemente de mobilier pot fi achizitionate impreuna cu restul de mobilier sau chiar individual.

Comodele pentru dormitor realizate in stil clasic, baroc sau rustic au elemente decorative si colorit diversificat:lemn natur sau furniruit, bambus sau lemn de esente orientale specifice stilului  in care sunt realizate.

Daca doriti sa adaugati putina stralucire camerei alegeti o comoda cu oglinda care va avea dublu rol, de depozitare si de masuta de toaleta.
sursa foto: www.looksnice.co.uk

Aceste comode pot fi cu picioare sau asezate pe  pardoseala si au un numar  impar de sertare,cu manere din alama, otel sau metal cromat, iar elementele decorative specifice stilului sunt evidente.
Aceste scrinuri cu sertare sunt perfecte pentru depozitarea hainelor de iarna sau a lenjeriei pentru pat si ceea ce este important este faptul ca nu ocupa mult loc in camera. Daca doriti un design clasic optati pentru o comoda din lemn masiv, iar daca dormitorul este unul romantic completati-l cu o piesa alba sau crem. Pentru un dormitor de dimensiuni mici , puteti opta pentru un scrin ingust cu sertare cu finisaje asemanatoare celorlalte piese de mobilier.  Daca decorul este unul rustic puteti opta pentru o comoda din lemn de pin, iar daca decorul din camera este unul romantic il puteti completa folosind o comoda alba sau crem.
Comodele pentru dormitor realizate in stil modern au linii simple, finisaje mate sau lucioase, iar dimensiunile lor sunt variabile: 50x50cm; 60x120cm; 150x130cm, etc.
Fie ca sunt asezate pe pardoseala, cu picioare sau cu rotite de silicon, comodele moderne au numar par sau impar de sertare, asigurand spatiu suficient de depozitare, iar liniile simple si lipsa accesoriilor cu rol pur decorativ sunt evidente.
Comodele reprezinta cea mai populara alegere pentru un dormitor datorita profilului lor inalt ceea ce inseamna sertare mai multe insa acelasi spatiu ocupat pe podea. Inainte de alege aceasta piesa de mobilier ganditi-va si calculati de cate sertare veti avea nevoie , iar atunci veti alege o comoda mai lata sau mai ingusta sau una mai inalta sau mai joasa.

sursa foto: www.thewhitelighthousefurniture.co.uk

Daca aveti articole mici de depozitat ar fi bine sa optati pentru un model care la baza are in loc de un sertar lung, are  doua sau mai multe sertare mici – foarte bune pentru depozitarea articolelor de mici dimensiuni.

sursa foto:www.bedsandmattresses.com.au

Dupa aceea alegeti stilul acesteia in functie de designul dormitorului si bineinteles de bugetul vostru. Puteti gasi orice fel de comoda – din lemn masiv sau MDF, in stil clasic sau modern, albe , negre, minimaliste sau cele mai ieftine – trebuie doar sa va documentati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *