banchete pentru dormitor

Cum alegi cea mai buna bancheta pentru dormitor

Banchete pentru dormitor: versatile și practice

Bancheta este piesa de mobilier adecvată multor încăperi din casă; este practică la intrare, fiindu-vă de ajutor când vă încălțați sau descălțați, de efect în living, dând o notă elegantă, versatilă și de efect în dormitor, mai ales când este așezată la marginea patului sau chiar în dreptul ferestrei. De fiecare dată, în funcție de încăpere, bancheta face față stilului, fiind rustică, vintage, clasică, modernă, futuristă. Noi vom vorbi, însă, despre bacheta pentru dormitor, utilă, practică, versatilă.

Pentru a face însă diferența dintre banchetă și băncuțe, spre exemplu, trebuie specificat că acestea din urmă sunt mai mici, în timp ce canapelele, tot un fel de surori ale banchetelor, sunt mult mai mari. Deci, bachetele sunt undeva la mijloc. Pot fi tapițate sau nu, cu spătar sau nu, cu perne sau nu și cu spații de depozitare sau simple. Indiferent însă cum sunt, banchetele sunt utile și aduc farmec oricărei încăperi. Niciodată într-un dormitor, căci despre el vorbim azi, nu vei putea spune că este aglomerat referindu-te la bachetă. Bancheta își are locul ei și, din contră, este mereu admirată.

De ce este utilă în dormitor?

Ei bine, bancheta, în cazul în care este mai micuță, poate servi drept taburet pentru masa de machiaj, poate fi suport pentru cuvertura de pat, când mergeți la somn, iar dacă mai este dotată și cu spațiu de depozitare poate servi pentru ambele situații: și taburet și loc pentru cuvertură. Dar, cel mai indicat e să stea la capul patului sau lângă fereastră.

Alegerea banchetei se va face în funcție de mobilierul din cameră, respectiv stilul arhitectural al acesteia. De la bachete simple, rustice, puteți găsi, în magazinele de specialitate, modele de banchete tip franțuzești, englezești, rusești, în forme și diemnsiuni variate, în culori neutre sau puternice.

Modele de banchete

Dacă tot am adus vorba,bancheta tip taburet este practică și versatilă în dormitor. Găsiți model vidaXL, din piele artificială, cele mai comune pe alb, negru, maro și bordo. Sunt dotate cu spațiu de depozitare pentru cuvertura patului, telecomenzi sau reviste. Datorită pielii artificiale, banchetele de acest gen se curăță foarte ușor.

Sunt ideale pentru relaxarea picioarelor când stați la TV, spre exemplu. Ca și preț, vorbim de 700 lei, dar la reduceri le găsiți la jumătate.

Tipul acesta de banchetă descris mai sus poate avea și tapițeria din catifea, fiind dotată de asemenea cu spațiu de depozitare. Dimensiunile sunt: 80x34x42 cm și costă undeva la 370 lei.

O banchetă dedicată stilurilor vintage, dar și contemporan, însă deloc celui rustic, este cea cu nasturi, din stofă, respectiv catifea, cu picioare albe, cadrul din lemn de fag, șezutul din spumă poliuretanică. Cu o lungime de 90 cm, lățimea 30 cm și înălțimea șezutului de 40 cm, gemul acesta de banchetă costă aproximativ 720 lei. Se potrivește de minune stilurilor: clasic, tradițional, vintage, modern și contemporan. Este potrivită pentru două persoane, nu are brațe și se întreține ușor.

Doar pentru stilul retro, găsiți banchete tapițate cel mai adesea pe gri, alb și bordo. Este o combinație a stilului baroc cu cel modern, potrivite pentru living, hol, birou, dar și dormitor. Cadrul este din lemn rezistent, dispune de patru picioare din metal cromat, stabile. Dimensiunile sunt: 108x44x44 cm, greutatea de 11,5 kg și poate susține o persoană până-n 250 kg. Are un singur loc.  Ca și preț, vorbim de 960 lei, iar la reduceri se găsește la 760 lei.

Ce spuneți de o canapea tip banchetă, cu trei locuri, tapițată cu catifea de cea mai bună calitate, în culori ce emană eleganță – gri/alb/crem, cu cadrul din lemn finisat, de obicei pe negru, adică adaptabilă oricărui stil? Are lungimea de 210 cm, iar pernele spătarului o fac foarte confortabilă. Dacă îndepărtați pernele,poate fi folosită ca un pat pentru o persoană. Dispune de două brațe, lățimea este de 85 cm și înălțimea – 90 cm. Genul acesta de canapea – banchetă merge perfect lângă fereastră sau în apropierea unui șemineu, dacă-l aveți amenajat în dormitor. Nu ocupă mult loc, însă este o piesă de mobilier adecvată dormitoarelor medii și mari.

Cei care preferă culorile vii, puternice, pot opta și pentru o banchetă – canapea din lemn de pin, cele mai comune culori fiind roșu sau albastru. Dimensiunile sunt: 105x44x60 cm. Are forma unui colțar și este adecvată livingului, dormitorului, holului, biroului, respectiv stilului clasic. La achiziționare, se vinde cu o pernă inclusă. Materialul este spătarului și șezutului este poliester, al brațelor – catifea, iar cadrul este din lemn de pin. Este o piesă de mobilier elegantă, în ciuda culorilor vii, iar prețul ajunge la 1.450 lei.

Iată câteva din tipurile de banchete găsite pe site-urile magazinelor renumite, banchete utile și versatile în orice încăpere a casei. Forma, dimensiunile, culorile diverse vă fac căutarea mai ușoară, mai ales în ceea ce privește stilul arhitectural în care trebuie să se încadreze și bancheta.

De la dimensiuni mici, o idee mai mari decât cea a băncuțelor, până la unele mai mari, dar nu de genul canapelelor, banchetele sunt ideale în orice dormitor…să nu mai vorbim că-n orice încăpere din casă. Au farmecul lor aparte, dar sunt și utile. Iar dacă dispun și de spații de depozitare, cu atât mai mult sunt practice. Multe au tapițeriile din catifea, ceea ce le dă nota de eleganță, versatilitate, în timp ce altele sunt mai simple, dar de efect. Indiferent însă de materialul folosit, o banchetă va atrage mereu privirile celor ce vă vor trece pragul casei, dar sunt și practice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.