pat metalic negru cu lemn de cires

Cum alegi cel mai bun pat metalic

Iată cum alegi cel mai bun pat metalic

Alegerea unei piese de mobilier nu este de ici de colo, iar când vine vorba și despre piesa centrală a unui dormitor, adică patul în cazul de față, lucrurile se complică. Paturi metalice se găsesc la mai toate magazinele din domeniu, având prețuri de la foarte mici până la unele exorbitante. Și știm prea bine că, atunci când aveți nevoie de un pat, cel mai mult vă orientați în funcție de preț. Nu este greșit să luați în calcul și prețul, dar cum rămâne atunci cu calitatea, cu confortul? Mai contează dacă se încadrează sau nu în decorul dormitorului? Iată că vă oferim, pe scurt, un ghid de achiziționare a celui mai bun pat metalic.

În primul rând, un pat metalic are câteva atuuri, cum ar fi faptul că este potrivit stilurilor contemporan și modern, dar poate fi și foarte ușor de mutat dintr-un colț al dormitorului într-altul sau dintr-o cameră într-alta. După cum știți, pe piață există mobilier, respectiv paturi și din lemn sau paturi tapițate. Pentru a achiziționa cel mai bun pat metalic trebuie să știi și pe ce te bazezi raportat la celelalte două exemple.

Recomandarea 1

Pentru saltea 200 x 160 cm : Lungime: 208 cm, lăţime: 167 cm, înălţime căpătâi: 109 cm, Somiera Inclusa , inaltime picioare: 27 cm, Inaltime cadru: 5 cm, Inaltime cadru fata: 72 cm. Se livreaza neasamblat.

Un prim avantaj îl reprezintă durabilitatea. Paturile din metal rezistă, în general, ani buni, dar au nevoie, periodic, de o minimă întreținere. În momentul achiziționării, metalul este tratat pentru a rezista la uzură, factorii corozivi. Totuși, cu rugina nu te poți juca și atunci, din când în când, și patul are nevoie de întreținere. Un strat de soluție anticorozivă, aplicată periodic, face să aveți un pat mult mai mult timp, dar să arate și bine.

O mai bună motilitate. Comparativ cu patul din lemn, care este greu (n.r. cel de calitate este realizat din lemn masiv), patul metalic poate fi transportat cu ușurință dintr-un loc într-altul. La nevoie, poate fi asamblat, dezasamblat foarte ușor. Majoritatea paturilor de acest gen sunt asamblate cu ajutorul unor șuruburi, de aici și rapiditatea și ușurința asamblării și dezasamblării.

Costurile. Un pat metalic poate avea prețuri mai mici sau mai mari, depinde de metalul din care este realizat, forma etc. În general, însă, nu vorbim de prețuri exorbitante. Un pat care arată bine ca design, este și rezistent, are un preț accesibil tuturor, fiind, în plus, și confortabil, dar și sofisticat. După achiziționarea unui astfel de pat, sigur te vei gândi și chiar vei avea posibilitatea să investești și într-o saltea de calitate.

Varietate și disponibilitate.  În magazinele din domeniu, online sau direct, veți găsi o varietate de paturi metalice, cu colțuri mai ridicate sau nu, de forme și mărimi diferite, astfel că nu va fi greu să identificați patul care se potrivește spațiului din dormitorul vostru. Și mai mult, paturile metalice pot avea culori diferite: se va potrivi, așadar, cu celelalte piese de mobilier din cameră, dar va fi 100% pe placul copiilor. Fetițele se pot bucura de un pat metalic pe roz, în timp ce băieții pot opta pentru unul pe bleu.

Patul și metalul

Alegerea unui bun pat ține și de tipul de metal. Există o varietate de metale, dar și aliaje. Iată ce găsiți în magazine:

Paturi metalice din aluminiu. Un pat din aluminiu poate fi mutat ușor dintr-o zonă într-alta datorită motilității ridicate. Sunt paturi ușoare, accesibile, dar și rezistente. În trend, în cazul achiziționării paturilor pentru copii sunt cele fabricate din aluminiu. Fiind un metal ușor de modelat, aluminiu este indicat și pentru fabricarea paturilor supraetajate/extensibile.

Patul de alamă sau patul cu baldachin. Este un model vechi, de prin epoca victoriană, care a traversat cu brio barierele timpului și a rămas în trend. Fiind foarte căutat acest tip de pat se găsește în diferite forme, mărimi și stil.

Paturile din bronz. Sunt o idee mai bune decât cele anterioare, din alamă, fiind rezistente la umiditate. Practic, fac față mult mai bine ruginii. Sunt foarte apreciate și datorită culorii roșiatice, care oferă un design aparte,elegant dormitorului.

Paturile din fier

Sunt comune, dar și cele mai solicitate, fiind foarte rezistente, dar și cele mai decorative, ornamentale paturi metalice. Prin elementele bine definite, paturile din fier sunt elegante, sofisticate, la fabricarea lor stând ore bune, dar și o meticulozitate aparte.

Structura usoara, simplu de asamblat, cadou grilajul de pat fabricat din lemn finisat si pe 2 randuri.

Am găsit metalul, dar ce tip de pat aleg?

Pat metalic tip platformă. Este un pat simplu, cu forme netede, de mică înălțime, ceea ce-l face potrivit mai ales pentru spațiile mici,înguste. Faptul că este foarte aproape de podea face ca acel dormitor mai mic să pară, totuși, mai spațios.

Pat cu baldachin.  A pornit de la un model vechi, un pat cu perdea, așezat pe centru, dând o notă dramatică încăperii. Astăzi, baldachinul nu s-a schimbat prea mult, probabil doar mai modern, însă păstrează aceeași notă dramatică. Poate fi lemn combinat cu metal, pentru tăblii, făcându-l, ce-i drept, și mai interesant.

Pat tip sanie. Este genul de pat cu tăblii la ambele capete, una mai înaltă decât alta, din metal. De data aceasta, vorbim doar despre romantism. Un astfel de pat va da farmec și romantism încăperii.

Dimensiunile unui astfel de pat

Totul pornește de la saltea, cea care trebuie încadrată perfect în cadrul patului metalic. Trebuie ținut cont, bineînțeles, de numărul persoanelor care vor folosi patul.

Dacă patul este doar pentru o singură persoană, optați pentru dimensiunile  de 80×190 cm (small single), 90×200 cm, cea mai des folosită, sau 120×200 cm, pentru un confort și un spațiu adecvat bunei relaxări.

Dimensiunile standard în cazul paturilor duble sunt: 140×200 cm, 160×200 cm sau 180×200 cm. Recomandăm ultimele dimensiuni pentru cuplurile care vor să stea cât mai comod.

Un pat supraetajat metalic este cea mai bună soluție atunci când spațiul nu permite, fiind adecvat, ce-i drept, mai mult pentru copii, dar de ce nu? Și pentru studenți. Dimensiunile standard sunt: 80×190 pentru copii și 90×200 cm în cazul adulților.

Pat metalic pentru copii. La acest capitol trebuie să vă ghidați după vârsta copiilor. Astfel, un pat cu dimensiunile de 70x140cm este potrivit pentru copiii până-n 4 ani, iar de 80×160 cm pentru adolescenți. Pentru studenți, spre exemplu, ideale sunt paturile cu dimensiunile de 80×190 cm sau 90×200 cm.

De unde cumpăr un pat metalic de bună calitate?

Sigur de la magazinele de renume, cu review-uri pozitive. Nu te arunca către un pat metalic suspicios de ieftin deoarece îți poți lua adio de la confort și durabilitate. Orientați-vă către unul potrivit pentru câte persoane îl vor folosi și care este de calitate. La un pat pe care vreți să-l folosiți mulți ani, dar să fie și confortabil nu vă zgârciți. Și nici la saltea, pentru că nu ați făcut nimic. Degeaba luați un cadrul scump și bun dacă salteaua este de proastă calitate. Și patul, și salteaua, dar și somiera trebuie să fie de bună calitate.

Am prezentat  câteva din avantajele paturilor metalice, elegante, traversând cu brio barierele timpului.

Top 5 magazine online care vand paturi

Magazinul nr 1 , 390 de prodese pe stoc , posibilitate retur 30 de zile 

Magazinul nr 2 , 6800 de produse, unele au in cantitate limitata, preturi mai mari , piese de lux

Magazinul nr 3, 590 de produse

Magazinul nr 4 , 230 de produse, de obicei are multe reduceri 

Magazinul nr 5, este un marketplace unde se gasesc multe modele 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.