Modele uimitoare de dormitoare doar pentru baieti

Mobilierul destinat camerelor pentru baieti se caracterizeaza prin linii simple, moderne si elemente fixe sau modulare care compun acest spatiu. Patul poate fi clasic sau rabatabil, pentru una sau doua persoane. Spatiul de depozitare este compus din corpuri modulare suprapozabile sau din dulap cu doua usi. In acest tip de dormitoare un element esential este biroul ce poate avea dulapuri cu usi in partea inferioara sau rafturi in partea superioara.
Amenajarea unui astfel de dormitor presupune corpuri functionale care sa permita realizarea unui design modern, aerisit, care sa asigure un spatiu liber suficient in incapere. In general dormitoarele pentru copii sunt realizate din PAL melaminat sau MDF cu cant ABS, compuse din culori vii, complementare, ce imprima interiorului un aer tineresc, stimulativ.
In acest articol mi-am propus sa va prezint cateva dormitoare amenajate pentru baieti, insa putin diferite fata de clasicele camere de copii. Designul lor este mai simplu si mai practic , insa la fel de vesel si luminos ca orice alt dormitor, putand fi adaptat foarte usor odata cu schimbarea preferintelor copilului.


Cand dorim sa amenajam camera unui copil, fie el fata sau baiat, incepem de la gasirea unei scheme de culori care sa se potriveasca pentru un copil. De regula cu niste pereti albastri, o mobila portocalie si cateva accesorii galben lamai sau crem am obtinut cea mai haioasa schema de culoare pentru o astfel de camera.

Atunci cand fratii trebuie sa imparta spatiul, poate fi foate amuzant dar si frustrant. De aceea este important sa fie aleasa o tema comuna. Schema neutra de culori din aceasta camera permite nenumarate posibilitati de decorare a peretilor sau de alegere a unor decoratiuni. Modelul de pat este unul care poate fi folosit timp de foarte multi ani.

Atunci cand camera copilului trebuie amenajata intr-un spatiu mai mic si mai ciudat singura solutie de a masca acest lucru este sa ne folosim de contraste efectuate cu ajutorul zugravelii. De exemplu , zugravind partea inferioara a peretilor intr-o nuanta indrazneata de verde in timp ce partea superioara am pastrat-o alba vom crea iluzia de camera mai spatioasa decat este in realitate. Schema de culori verde , alb si albastru este una clasica pentru o camera de baietel.

Nu ma pot abtine sa va arat aceasta camera. Mi se pare uimitoare de-a dreptul. Este camera pe care fiecare baiat si-ar dori-o, este o camera pe care si noi, ca si adulti, am visat-o deseori in copilaria noastra.Pentru paritii care nu sunt dispusi, sau nu au un buget care sa le permita mari renovari, aceasta camera este ideala. Au fost folosite culori neutre iar mobilierul este pe cat de simplu pe atat de util. Ceea ce este remarcabil la aceasta camera este faptul ca poate fi reamenajata cu usurinta atunci cand se schimba preferintele copilului.
Aceasta camera parca striga   “Sunt o camera de baiat!” Este o camera decorata cu dungi de toate dimensiunile si culorile, insa elementul central al intregului design il reprezinta combinatia de albastru si alb murdar.


Surse foto: www.orlili.com, www.desiretodecorate.com, www.bhg.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *